Григор Димитров излиза днес в 16 часа българско време за

...
Григор Димитров излиза днес в 16 часа българско време за
Коментари Харесай

Григор играе следобед в спор за финала


Григор Димитров излиза през днешния ден в 16 часа българско време за полуфинала против белгиеца Давид Гофен на мощния шампионат в Ротердам. Гришо е в отлична форма и през вчерашния ден съкруши руснака Андрей Рубльов в два сета с доста мощна игра. Гофен обаче не игра в четвъртфинала поради отричане на Томаш Бердих. Ако успее да грабне 6-та победа от 7 мача против белгиеца, Гришо може да спори за купата с великия Роджър Федерер.

Швейцарецът пък за следващ път пренаписа историята. С класирането си за полуфинала той стана най-възрастният тенисист, оглавил международната класация, откакто от понеделник ще измести от върха Рафаел Надал. Досега върхът се държеше от 33-годишния Андре Агаси през 2003 година. За последно Роджър е номер 1 през 2012 година, като това ще е и най-дългата пауза, след която един тенисист още веднъж е ставал номер 1. За пръв път Федерер оглави ранглистата през далечната 2004 година – месец февруари.

Каква превъзходна серия и какво отлично странствуване бе това за мен, да съм още веднъж номер 1 в света в понеделник в Ротердам означава доста за мен, благодаря доста на всички ви!, сподели разчувстваният Федерер след успеха на четвъртфинала против Робин Хаасе с 2:1 сета. Мисля, че това да достигнеш до първата позиция е най-великото достижение в нашия спорт. Понякога първоначално се озоваваш там от нищото, единствено тъй като играеш доста добре. По-късно се опитваш да си върнеш водачеството от някой различен, който е заслужил да се намира там и когато си по-възрастен се чувстваш като че ли би трябвало да положиш двойно повече старания, тъй че този път като че ли е най-ценен от всички до момента в кариерата ми, добави той./ Трафик Нюз
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР