Григор Димитров изигра нов страхотен мач и се класира за

...
Григор Димитров изигра нов страхотен мач и се класира за
Коментари Харесай

Димитров не даде шанс на Алкарас и след 6:2, 6:4 е на полуфинал в Маями

Григор Димитров изигра нов страховит мач и се класира за полуфиналите на шампионата от сериите Мастърс 1000 в Маями, който е с награден фонд от 8.995 милиона $.

Световният номер две Карлос Алкарас отпадна на четвъртфиналите на Откритото състезание на Съединени американски щати в Маями в четвъртък, надвит с 6:2, 6:4 от българина.

Димитров, който изигра ослепителен и деятелен тенис, с цел да победи испанския топ тенисист, в този момент ще се изправи против германеца Александър Зверев за място на финала.

Германският тенисист Зверев се оправи с изгряващия маджарин Фабиан Марожан и си обезпечи място на полуфинала с победа с 6:3, 7:5.

Яник Синер и Данийл Медведев ще играят в другия полуфинал - реванш от финала на Откритото състезание на Австралия, извоюван от Синер през януари.

Алкарас дойде в Маями с купата си от Индиън Уелс и с взор, ориентиран към " Sunshine Double ".
Двубоят
Но през цялото време Димитров не сподели боязън, нападна Алкарас и проби рано, с цел да поведе с 3:0, съобщи БГНЕС.

Българинът се възползва от всяка опция, като постоянно излизаше на мрежата и преместваше Алкарас по корта.

Изглеждаше, че е на път да реализира удобна победа в два сета, откакто проби испанеца в четвъртия гейм и по-късно задържа преднината си от 4:1.

Но Алкарас не се съобщи и проби за 4:3, откакто в края на едно занимателно рали удари уинър от корта.

След като мачът се върна на сервис, тайбрекът изглеждаше неминуем. Но когато Алкарас сервираше, с цел да остане в мача, Димитров го проби, когато испанецът направи необятен пробив и ръцете на Димитров се подвигнаха високо във въздуха в символ на наслада.

" За да спечелиш против него, би трябвало да играеш по най-хубавия метод. Просто по този начин е ", сподели Димитров.

" Влязох в мача доста съсредоточен и мисля, че съм извънредно наясно какво би трябвало да направя. Понякога простотата е гениална. Много, доста мъчно е да го направиш, изключително когато играеш против противник като този. Но аз в действителност съумях да диктувам играта. Честно казано, това беше доста, доста добър мач от моя страна. И просто съм благополучен, че най-малко един път го приключих в равни сетове ", пошегува се Димитров.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР