Григор Димитров и цяла България изживяха един от най-големите спортни

...
Григор Димитров и цяла България изживяха един от най-големите спортни
Коментари Харесай

Мечтан финал! Григор Димитров вдигна трофея в Лондон!

Григор Димитров и цяла България изживяха един от най-големите спортни моменти в българската спортна история за 21-и век. В необикновен конфликт от полуфиналите на заключителния ATP шампионат в Лондон международният №3 обърна Джак Сок и се класира за най-големия край в своята кариера. Там той ще се изправи против Давид Гофен в спор за купата от Финалите на ATP.
От понеделник хасковлията ще бъде новият №3 в мъжкия тенис, като се трансформира в първия дебютант от 19 години, който дебютира в конкуренцията.
Българинът приключи конкуренцията и като непобеден, откакто реализира пет победи. В днешния мач той имаше сериозен противник в лицето на белгиеца. Първият сет бе изпълнене с обрати, като в последна сметка Димитров дебютира. Последва спад в играта на Гришо и поддем в тази на противника му, което докара до равнене в сетовете. В решителната част Григор Димитров сподели по-здрави нерви и завоюва маратонската борба, траяла над 2 часа и 30 минути.
Преди срещата
Най-добрият български тенисист Григор Димитров излиза довечера в спор за трофея от Финалния Мастърс в Лондон. Съперник на българина в най-големия му край в кариерата ще бъде белгиецът Давид Гофен.
Двамата стигнаха извънредно мъчно до последния мач в британската столица. Гофен първо направи поврат в мача си с Роджър Федерер, който шокира света на тениса. Няколко часа по-късно Гришо също обърна развоя на своя мач . Българинът изгуби първия сет, само че по-късно се активизира и завоюва идващите два, с цел да вдигне победоносно ръце в края на срещата.
До момента хасковлията не е усещал усета на загубата. Той записа победи над Доминик Тийм, Давид Гофен и Пабло Карено Буста, а на 1/2-финалите се оправи с Джак Сок.
Белгиецът реализира страхотна победа с 2:1 на старта над Рафаел Надал, който след мача се отхвърли. Последва провалянето от Григор, само че по-късно Гофен изигра два от най-силните си мача през сезона. Първо прегази Доминик Тийм, а по-късно изненада и Роджър Федерер по пътя към финала.
Финала в Лондон сред Григор Димитров и Давид Гофен ще може да следите онлайн в Sportlive.bg .
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР