Григор Димитров е в самото начало на пътя, но вече

...
Григор Димитров е в самото начало на пътя, но вече
Коментари Харесай

Григор след лесна победа над слабак в първия кръг: Искам титлата!

Григор Димитров е в самото начало на пътя, само че към този момент гледа към крайната цел. Българският ас потегли на висока скорост в Аустрелиън оупън – лек триумф с 6:3, 6:2, 6:1 против австрийския слабак Денис Новак. След мача Димитров влезе в новата си роля – на №3 в света, с цел да предяви искания към купата в Мелбърн.

„ Не желая да неистина и да наподобявам прекомерно непретенциозен – разгласи искрено Григор. – Гледам мач за мач, само че това ми е фантазията. Вече реализирах някои от фантазиите си и това е идната. “

Мачът беше изцяло неравностоен. Димитров взе удобен задатък от пробив за 3:1 в първия сет, само че това не го спря да нападна. Бързо стана ясно, че 226-ият в ранглистата не е от класата на българина. В държанието на Новак личеше голямо отчаяние, че не е на равнището на мача, само че това не трогна третия в света. Втората част беше още по-експресна, а в третата 24-годишният австриец постави оръжие. Григор пък подходи като водещ състезател и завърши мача без да се церемони.

„ Трябваха ми два-три гейма, с цел да се настроя за мач – призна Димитров след успеха. – Поведох с ранен пробив, само че не знаех на какво е кадърен съперникът и трябваше да съм подготвен за борба. Знаех, че колкото повече влизам в срещата, толкоз по-стабилен душевен ще ставам и сервисът ще се усъвършенства. “

Григор откри сили да се пошегува и с розовите облекла, в който го бе облякъл „ Найк “.

„ Не знам какъв тъкмо е цветът, може би публиката ще ми помогне “, заигра се той с почитателите. Те пък изневериха на австралийската традиция да поддържат новобранеца и приветстваха бурно всяко майсторско осъществяване на българина, макар че Димитров ги лиши от опцията да гледат повече тенис против цената на билетите си.

„ Този корт ми подухва сладки мемоари, чест е да съм тук още в първия си мач – призна още Григор. – Забавлявам се, изпитвам наслаждение от играта. Доволен съм от формата си. Времето беше изменчиво, само че аз се пробвах да играя съсредоточено и несъмнено, да спестя сила. “

Явно последната задача бе прекомерно добре изпълнена и хасковлията не съумя да се умори задоволително на корта или пък да тества всичките си удари.

„ Още в този момент ходя на подготовка с цел да работя върху някои детайли от играта – разкри Димитров. – През последните дни времето не беше доста хубаво и не съумя да упражнявам по този начин, както желаех. Мачът не беше доста натоварващ, а и ще имам ден отмора. “

Димитров надали ще има изключително тежка задача и във втория си мач, защото него противник още веднъж ще е тенисист, пристигнал от квалификациите. За място против българина се пребори 186-ият в света Макензи Макдоналд (САЩ), който надигра с 6:4, 6:3, 4:6, 6:1 Елиас Юмер (Швеция). Американецът е на 22 години и е висок 178 см, а достигането до втория кръг е най-големият триумф в кариерата му.

Григор остана единственият български представител в Мелбърн, откакто първата ни ракета при дамите Виктория Томова отпадна в първия кръг на главната скица. Софиянката, която влезе като „ щастлива губеща “, претърпя ново проваляне – 1:6, 1:6 от 113-ата в света Никол Гибс (САЩ). Мачът продължи едвам 48 минути, а Вики взе единствения си актив от пробиви, само че по този начин и не съумя да завоюва гейм при лично подаване.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР