Григор Димитров бе препънат от Андрей Рубльов на полуфинал на

...
Григор Димитров бе препънат от Андрей Рубльов на полуфинал на
Коментари Харесай

Рубльов спря Григор на полуфинал в Шанхай

Григор Димитров бе препънат от Андрей Рубльов на полуфинал на шампионата от Мастърс 1000 в Шанхай - 6:7(7), 3:6. Така от девет полуфинала в влиятелната категория Гришо остана единствено с едно класиране на край - в Синсинати през лятото на 2017-а, когато записа успех.

Двубоят сред двама от най-хубавите другари в елита на тура на ATP продължи час и 49 минути. Първият сет беше равносилен и решен в тайбрек, в който българинът имаше сетбол (а преди този момент и Рубльов), само че на сервис на руснака, отразен от него с ас.

Във втория Димитров стартира с брейк и затвърди, само че при 0:2 Рубльов си върна увереността и вдигни нивото си, до момента в който противоположното се случи с неговия конкурент. При 2:1 в интерес на Григор той поведе с 40:0 на своя начален удар, но позволи рядко срещан поврат. Седмият в света наниза шест следващи гейма и в неделя ще спори за купата против Хуберт Хуркач. Полякът преодоля Себастиан Корда - 6:3, 6:4.

А Григор Димитров, който се завръща в Европа за последните шампионати преди края на сезона, има защо да съжалява.

В първите геймове на мача играта се водеше от българина, който печелеше подаванията си съвсем безпроблемно. Той доближи и до първите си благоприятни условия за пробив при 3:2 гейма, само че пропусна четири брейкбола, включително и три поредни при 0:40. 

В тези моменти Рубльов сподели за какво е седми в международната класация, като освен съумя да отрази опциите пред Димитров, а и първи да направи пробив. Това стана в 11-ия гейм на мача, когато руснакът завоюва четири поредни точки на сервис на българина и поведе с 6:5.

Тук обаче пристигна ред на 32-годишния Димитров да покаже темперамент. Бившият №3 употребява миг на съмнение у руснака и съумя да върне пробива, с който да докара първия сет до тайбрек.

В него и двамата сътвориха доста качествени разигравания и всеки от тях имаше опция да завоюва. Димитров отрази първия сетбол пред Рубльов при 6:5 точки и самичък получи подобен при 7:6. Рубльов обаче се избави с ас, а малко по-късно употребява непредизвикана неточност на Димитров от бекхенд, с цел да вземе първата част на мача с 9:7 точки след 78 минути равностойна и зрелищна игра.

За втория няма доста за описване след 2:0 за Григор и пропуснатата отлична опция за повеждане с 3:1.

За класирането си за полуфинала в Шанхай Григор Димитров ще вземе 352 635 $ от общия награден фонд от 8,8 милиона $. Българинът ще получи и 360 точки за международната класация, в която от понеделник ще заема 16-о място.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР