Грета Тунберг, шведска активистка за справедливост в областта на климата,

...
Грета Тунберг, шведска активистка за справедливост в областта на климата,
Коментари Харесай

Грета Тунберг с нова глоба за неподчинение на властите

Грета Тунберг, шведска активистка за правдивост в региона на климата, беше санкционирана от съд в Южна Швеция за непокорство на управляващите по време на екологичен митинг по-рано тази година, съобщи Агенция Франс Прес.

Swedish court fines Greta Thunberg again for disobeying police orders
— Reuters (@Reuters)
За повторно в границите на три месеца 20-годишната Тунберг беше санкционирана за същото закононарушение.

Предишната санкция на активистката пристигна след митинг в крайбрежния град Малмьо, третият по величина град в Швеция, на 24 юли.

Тя беше част от група деятели, които краткотрайно блокираха влизането в бензиностанция. Властите споделят, че Тунберг е отказала да напусне местопроизшествието, когато е била помолена да го направи, което е предиздвикало двама униформени чиновници да я издърпат от тълпата.

Миналия месец Тунберг беше упрекната в непокорство на органите на реда . Окръжният съд в Малмьо подреди тя да заплати 2250 крони (206 долара) такса .

Swedish climate activist Greta Thunberg was found guilty of disobeying a police order and ordered to pay a fine, the second time in three months she was convicted and fined for the same offense
— Reuters (@Reuters)
Тунберг призна обстоятелствата, само че сподели, че не може да бъде упреквана, че се бори за запазване на околната среда.

„ Няма закони, които да ни защитят в дълготраен проект от алчността ", сподели тя на конференция след присъдата, съгласно шведската осведомителна организация TT. „ Ние, младежите, не желаеме бъдещето да ни бъде отнето. ”

На 24 юли, часове преди демонстрацията на петролната станция, Тунберг беше санкциониран с 1500 крони (138 долара) за присъединяване в сходен митинг единствено няколко дни по-рано - блокирайки влизането в същия петролен терминал и отказвайки да напусне.

Greta Thunberg has been fined for disobeying police during climate protest in Sweden. Read more here:
— TheJournal.ie (@thejournal_ie)
„ Имаме науката на наша страна и имаме морала на наша страна. Нищо на света не може да промени това “, означи Тунберг. " Готова съм да работя въз основа на изискванията, без значение дали това води до още присъди ", добави тя.

По темата
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР