Грешките са изчистени. Има страхотни проекти и вървим в положителна

...
Грешките са изчистени. Има страхотни проекти и вървим в положителна
Коментари Харесай

Хампарцумян обяви иде ли нова финансова криза

" Грешките са изчистени. Има страхотни планове и вървим в позитивна посока. Кредитът не е несметен. Ние сме надалеч от алената зона на свръх задлъжняване. България не е от страните със свръх задлъжняване. В няколко огромни града на България цените порастват, само че това е обикновено ". Това сподели банкерът Левон Хампарцумян в предаването на Нова телевизия " Плюс-минус ".

" Обръщането на цикъла не е рецесия. Може да бъде закъснение и интервал на слаб напредък. Ако можехме да предсказваме рецесиите, тях нямаше да ги има. Всички правила са основани на историческия опит от предходната рецесия. Знаем сигурно, че международната стопанска система е циклична и сега сме във възходяща фаза. В един миг тази фаза свършва. Може да чакаме по-сериозно повишение на лихвите. Ако има такова нещо, задлъжнелите страни ще имат компликации. Ще би трябвало да се откри тънкия баланс, с цел да се предотврати високата инфлация ", добави той.

" В идващите месеци ще донесат различен небосвод на новото потомство политици. Евроскептиците споделят да се върнат там и да запазят свободи, а след това да гледат личната си градинка. Аз съм " за " по-висока степен на интеграция. Съединени американски щати са федерална страна. Не споделям, че би трябвало да работим по същия модел, само че е добър ", изясни още Хампарцумян.

За край водещите попитаха каква е повода да се отдръпна от директорския пост на УниКредит Булбанк. " Нито съм се отдръпнал още, нито нищо. Това е един натурален развой на заместничество на позиции. 18 години съм бил в управлението. Достатъчно рано сме споделили, че това ще се случи. Срокът е до 1-ви май следващата година. Това е естественият метод да се случат нещата в огромните кооперации ", изясни Левон Хампарцумян.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР