Грешката е в проектантаСпециализираният наказателен съд оправда бившият заместник-кмет по

...
Грешката е в проектантаСпециализираният наказателен съд оправда бившият заместник-кмет по
Коментари Харесай

Спецсъдът реши: Бивш зам.-кмет невинен за ремонта на „Графа“

Грешката е в проектанта
Специализираният углавен съд оправда някогашният заместник-кмет по превоза в Столична община Евгени Крусев. Той бе упрекнат за закононарушение по работа за това, че е трансформирал плана за ремонт на улица “Граф Игнатиев”, от което са настъпили вреди за 900 000 лв..

В обвинителна тирада от спецпрокуратурата желаеха 5 година затвор за Крусев, а в защита неговият юрист настоя за цялостното му оневиняване. В последната си дума пред съда някогашният зам.-кмет уточни, че няма еднолична виновност за промените на проектите за ремонта, а негово обвързване е било единствено да уведомява основния проектант на София и съответните комисии в общината и той е правил това навреме.

“Радвам се, че бе взето едно заслужено решение, въпреки и тази присъдата да не е дефинитивна. Проблеми има, само че те са в проектантите, а не в управлението на Столичната община”, разяснява Крусев пред кореспонденти.

“Оправдаването бе неизбежно, в обвиняването даже не е посочено какво е закононарушението по работа, което Крусев е направил, - изясни юристът му Менко Менков. - Категорично виновността се носи от различен, с цел да се постанова да се трансформира планът, и това е първият архитект, който не е заложил верните стойности. Ако е бил изпълнен първият план, то “Графа” щеше да е море при първия дъжд”, добави бранителят.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР