Грешка в контрола на въздушното движение: Защо пътниците не могат да слязат от самолет, закъснял на пистата?

...
Това е преживяване, което ще бъде познато на много пътници,
Коментари Харесай

Това е преживяване, което ще бъде познато на много пътници, които се опитваха да пътуват в понеделник, тъй като проблемите с контрола на въздушното движение причиниха хаос.

През овалите от дебело стъкло можете да видите терминала на летището - с цялото пространство за краката и скъпото кафе, което предлага.

Така че защо не можете да слезете от самолета и да тръгнете там?

Sky News разговаря с Шон Типтън, говорител на Асоциацията на британските туристически агенти (ABTA), за това защо това не е решението, което може да изглежда.

Британците останаха на асфалта в чужбина

Ако има проблеми със системите за контрол на въздушното движение - както видяхме в понеделник - самолетът чака да се отвори слот, за да може да излети.

„Това е нещо като подвижно пиршество“, каза г-н Типтън.

Продължителността на забавянето може да не е ясна в началото. На самолета може да бъде предложен слот след час, който след това отново се забавя.

Самолетът трябва да е готов за полет, когато се освободи слот. Това не е възможно, ако стотици пътници се мотаят около изхода.

Извеждането на всички от самолета отнема време и процесите на качване ще трябва да се повторят, за да се гарантира, че всеки пътник е отново на борда. През това време полетът може да изпусне слота си.

„Това би причинило още по-големи закъснения“, каза г-н Типтън.

„Очевидно е досадно“, ако седите на самолет на асфалта за два или три часа, но това е „всъщност за удобство на пътниците“, добави той.

Изображение: Слизането и качването на пътниците в самолета отнема твърде много време, за да си струва

В Европа правилата на държавните пътници трябва да бъде предложена опцията да слязат от самолета, след като са били на пистата пет часа.

Рядко се случва забавянето на пистата да достигне тази продължителност, каза г-н Типтън.

Авиокомпаниите имат задължението да предложат разумни освежителни напитки, ако закъснението е повече от два часа за полети на къси разстояния.

Въпреки че персоналът може да е ограничен от практичността на това, което има на борда, той каза, че те обикновено са добри с раздаване на закуски и вода на пътниците.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР