„Грешка беше, че обявихме мярката „зелен сертификат“ от днес за

...
„Грешка беше, че обявихме мярката „зелен сертификат“ от днес за
Коментари Харесай

Атанас Пеканов: Мерките са правилни. Трябваше да има по-дълъг гратисен период

„ Грешка беше, че обявихме мярката „ зелен документ “ от през днешния ден за на следващия ден “, добави Пеканов.

Той обаеч изясни, че правилността им се аргументира с покачвания брой на имунизирани с първа игла, както и с това, че бизнесът не е затворен. Пекановпоясни и че се чака мнението на специалистите по отношение на признаването на антителата за приемане на зелен документ, като решението би трябвало да вземе Министерство на здравеопазването.

Планът за възобновяване

„ Следващата седмица ще получим отговор на предложенията си в Плана за възобновяване, за доста то тях към този момент знаем, че ще бъдат признати. За други оферти знаем, че има механически полемики, а за енергетика и господство на закона не престават политически полемики и се чака да бъдат затворени полемиките “, изясни вицепремиерът от служебното държавно управление.

Съдебната промяна

Той регистрира и по отношение на промените, свързани с отчетността на основния прокурор, публичните поръчки и антикорупционните ограничения Министерството на правораздаването е свършило много работа:

„ Това са промени, заложени в проекта. За зеления преход ще продължат нелеки договаряния. Индикативната дата за затваряне на въглищните централи е 2038 година, което ще бъде обсъждано и ще желаеме да я удължим до 2040 година, само че тази дата ще би трябвало да одобрена от Народното събрание и също така да забележим каква ще е позицията на европейските институции, които ще желаят по-ранна дата. Именно това са договарянията “.

Пътят към Еврозоната

По думите на Атанас Пеканов 2024 година не е твърда дата за приемане на еврото.

„ Трябва да излезе отчет следващата година на ЕЦБ и Европейска комисия, с който да кажат дали страната ни е подготвена през 2024 година да се причисли към еврозоната и тогава ще бъде суверенно решение на България дали желае да се причисли по-рано или по-късно – решението би трябвало да е на постоянен кабинет “, изясни той.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР