Гръцкото правителството планира преразглеждане и нов подход към кризата с

...
Гръцкото правителството планира преразглеждане и нов подход към кризата с
Коментари Харесай

Гърция планира бежански центрове в континенталната си част

Гръцкото държавното управление възнамерява преразглеждане и нов метод към рецесията с бежанците, както на административно, по този начин и на бюджетно нив о, до момента в който министърът по миграцията Димитрис Витсас разяснява, че Гърция е отворена за двустранни полемики за рецесията, оповестява " Катимерини ".

Стотици незаконни мигранти идват на егейските острови всяка седмица от прилежаща Турция и се насочват към към този момент пренаселените лагери, а гръцките управляващи се пробват да лимитират казуса.

Витсас разяснява, че ще бъдат основани три нови приемни уреди в континенталната част на Гърция , с цел да се реализира пренасяне на повече мигранти от островите.

Междувременно е направено законодателно изменение, главно ориентирано към централизиране на ръководството на казуса с бежанците . Новото изменение ще сложи контрола в министерството, както във връзка с ръководството, по този начин и във връзка с бюджета. Предвиждат и нов отдел, който да форсира процеса по прекачване на мигранти от егейските острови към континента .

Няма да има нови уреди на островите , макар че се търси по-голямо място, което да размени пренаселеният център в Самос . Ако държавното управление и локалните управляващи не съумеят да се спогодят за ново място, тогава съществуващото оборудване в пристанище Вати ще бъде разширено.

Съществува и локална съпротива против разширението на лагерите в Лесбос . Условията в центъра Мория са се влошили заради високите температури и обстоятелството, че канализационната система изисква замяна.

Според данни на министерството, към 5569 мигранти живеят в и към бежанския център Мория , два пъти повече от потенциала ми, който е 3 100 души.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР