„Гръцкото правителство продължава недвусмислено да подкрепя постигането на справедливо и

...
„Гръцкото правителство продължава недвусмислено да подкрепя постигането на справедливо и
Коментари Харесай

Атина: Решаването на кипърския въпрос е основен приоритет за Гърция

„ Гръцкото държавно управление продължава недвусмислено да поддържа постигането на заслужено и жизнеспособно решение на кипърския въпрос, решение, основаващо се на резолюциите на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации и решение, съвместимо с европейските постижения на правото – а точно това на двуобщностна, двузонална федерация.

Решението на Кипърския въпрос е главен приоритет на гръцката външна политика “, съобщи външният министър Никос Дендиас в Никозия след срещата си с кипърския си сътрудник Йоанис Касулидес в четвъртък, съобщи особено за Българска телеграфна агенция гръцката организация АНА-МПА.

Дендиас сподели, че Гърция поддържа предложенията на президента на Кипър Никос Анастасиадис за Мерки за създаване на доверие (МИД). „ Ние поддържаме тези оферти макар предстоящото – и съжаляваме за това – отменяне от турско-кипърската страна и осъждаме всяко предложение за решение, учредено на две страни [на остров Кипър]. Той сподели, че [с кипърския си колега] са разискали и други въпроси, като развиването в Източното Средиземноморие и съдействието в Европейски Съюз в светлината на съветското настъпление в Украйна.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР