Гръцкото правителство планира да създаде фонд на стойност 600 млн.

...
Гръцкото правителство планира да създаде фонд на стойност 600 млн.
Коментари Харесай

Скок на туристическия данък в Гърция заради бедствията

Гръцкото държавно управление възнамерява да сътвори фонд на стойност 600 млн. евро за неотложно подкрепяне при вреди, свързани с климатичните промени, предадоха гръцките медии. Фондът ще бъде финансиран посредством увеличение на туристическия налог, отбелязва ДПА.

Гръцкият министър-председател Кириакос Мицотакис разгласи фонда през днешния ден по време на парламентарен спор за вредите, породени от летните пожари и есенните наводнения в районите Тесалия и Еврос, Централна и Северна Гърция, осведоми гръцката телевизия ЕРТ.

Туристическият налог в страната ще бъде повишен. За най-евтините нощувки в къщи за посетители таксата ще се вдигне от 0,50 евро на 1,50 евро на вечер, а в петзвездните хотели – от 4 на 10 евро на вечер.

Мицотакис съобщи, че държавното управление има за цел да обезпечи 3,3 милиарда евро за вредите, породени от тежките наводнения в Централна Гърция.

Част от сумата ще пристигна от европейски средства, а останалата от държавния бюджет.

Мицотакис уточни, че има три целта за справяне с последствията от изменението на климата – „ допустимо най-бързата готовност за избавяне на човешки живот при бедствията, с които ще се сблъскаме в бъдеще, обезпечаване на финансови запаси и повсеместен проект за отбрана от климатичната рецесия “.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР