Гръцкото правителство обяви нови мерки срещу високите цени на тока.Кабинетът

...
Гръцкото правителство обяви нови мерки срещу високите цени на тока.Кабинетът
Коментари Харесай

Гърция дава до 600 евро на уязвимите домакинства заради енергийната криза

Гръцкото държавно управление разгласи нови ограничения против високите цени на тока.

Кабинетът „ Мицотакис “ ще дава финансова помощ до 600 евро за семейства с годишен приход под 45 000 евро, като задачата е да поддържа междинната и по-ниска съсловия, които мощно са наранени от високите цени за електрическа енергия. Очаква се ограниченията да поемат до 80% от нарастванията.

Мерките ще обзет и семействата, които използват повече от 300 киловатчаса месечно. Ще бъдат подкрепени и всички предприятия, като се акцентира на дребния и междинен бизнес. Предвижда се смесена система с таван на цените на едро и форма на субсидиране на сметките, като се акцентира на най-уязвимите. Целта е до края на годината да бъде направена стратегия, която планува удължение с шест месеца на финансовата помощ, в случай че високите цени на силата се запазят и през 2023 година

Тази сума пари, на която съразмерно имат право на по-голямата част от семействата, в това число и български жители, ще бъде изплатена през м. юни.

2,5 милиарда евро са планувани за справяне с енергийната рецесия в Гърция до края на годината, разгласи гръцкия министър председател Кириакос Мицотакис.

Обмисля се вид след м.юни да се подкрепят даже тези семейства, които употребяват повече от 300 киловатчаса, какъвто е сегашният предел на дотациите, с цел да не получават месечни сметки за повече от 200 или 250 евро.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР