Гръцкото правителство е постигнало първичен бюджетен излишък в размер на

...
Гръцкото правителство е постигнало първичен бюджетен излишък в размер на
Коментари Харесай

Гърция реализира първичен бюджетен излишък от 382 млн. евро през първото полугодие

Гръцкото държавно управление е постигнало примитивен бюджетен остатък в размер на 382 милиарда евро през първото полугодие, повече от заложената цел, с помощта на по-големите доходи, заяви финансовото министерство на страната, съобщи " Ройтерс ".

Правителството очакваше в интервала януари-юни страната да осъществя примитивен бюджетен недостиг от 1,57 милиарда евро, което значи, че действително записаният остатък е преизпълнил с 1.95 милиарда евро заложената цел.

Излишъкът не взима поради бюджетите на общественото обезпечаване и локалната администрация. Данните на държавното управление се разграничават от тези, представяни от интернационалните кредитори, само че демонстрират положението на финансите на страната.

Нетните данъчни приходи възлизат на 23.4 милиарда евро, т.е. 1.9 милиарда над задачата. Разходите са в размер на 26.1 милиарда евро, което е със 191 милиона евро по-малко от плануваното.

Правителството чака за тази година примитивен бюджетен остатък в размер на 3.6 % от икономическото произвеждане съгласно бюджетната стратегия за 2019 година, показва организацията. /БТА
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР