Гръцкото министерство на образованието планира да облекчи здравния протокол в

...
Гръцкото министерство на образованието планира да облекчи здравния протокол в
Коментари Харесай

Гърция ще облекчи здравните Covid протоколи в училищата

Гръцкото министерство на образованието възнамерява да облекчи здравния протокол в учебните заведения, натрапен поради коронавирусната пандемия. Ресорният министър разгласи измененията като част от подготовката за новата образователна година.

Министерството на образованието в Гърция няма да ползва досегашния тежък здравен протокол за учениците, съобщи министър Ники Карамеос пред медиите. Без наложително носене на маски и без проби за Covid-19, предлага министърът, само че се чака решение на експертите от Националния съвет по надзор на пандемията.

Част от специалистите са на мнение, че би трябвало да се резервира носенето на маска за всички възпитаници, без значение от възрастта, предава БНР.

Съюзът на психиатрите в Гърция осведоми здравното министерство за внезапно повишаване измежду малолетните на случаите на меланхолия и гранични психологични положения като резултат от напрежението и ограничаващите ограничения против пандемията. Препоръчва се повече психолози в учебно заведение да работят с децата, както и родителите да наблюдават за психологичното здраве на учениците.
Източник: newsbg.eu

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР