Гръцкият тютюнопреработвател Секе Кърджали ЕООД, чието седалище е в Пловдив,

...
Гръцкият тютюнопреработвател Секе Кърджали ЕООД, чието седалище е в Пловдив,
Коментари Харесай

Голяма гръцка фирма се оттегли от България

 Гръцкият тютюнопреработвател " Секе Кърджали " ЕООД, чието седалище е в Пловдив, приключи активността си у нас, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg .

Дружеството е подало заявление за непринуден отвод от разрешението за промишлена обработка на тютюн. С решение на Министерски съвет от през вчерашния ден то е прекъснато. Дружеството е подало заявление заради преустановяване на активността си на територията на страната ни. Това е и повода, заради която отпада нуждата от издаденото безсрочно позволение, както и произлизащите от него отговорности.

" Секе Кърджали " ЕООД е записано на 30.09.2013 година с капитал 322 100 лева Управители на сдружението са Александрос Ефстратиос Контос, министър на земеделието от втория кабинет на Костас Караманлис, и Панайотис Констатинос Теренидис. Едноличен притежател на капитала на компанията е Кооперативно съдружие на производителите на тютюн в Гърция " Секе " АД, основано в Ксанти.

Дружеството се занимава с покупка и препродажба на тютюн на листа след обработка или не в страната и в чужбина. През 2016 година е получило позволение за промишлена обработка на тютюн съгласно чл.16д, ал.1 от Закона за тютюна, тютюневите и обвързваните с тях произведения. Данните от годишния финансов доклад /ГФО/ за 2019 година регистрират 16,29% спад на чистите доходи от продажби, а общата сума на чистите активи понижава с 15.9%. 

Plovdiv24.bg научи, че " Секе Кърджали " ЕООД ще продължат да изкупуват тютюн от българските производители, само че няма да го преработват у нас, а в Гърция, където са си изнесли машините. В сектора познават компанията като извънредно сериозна.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР