Гръцкият тенисист Стефанос Циципас успя да защити титлата си от

...
Гръцкият тенисист Стефанос Циципас успя да защити титлата си от
Коментари Харесай

Циципас защити титлата си в Монте Карло

Гръцкият тенисист Стефанос Циципас съумя да отбрани купата си от шампионата Мастърс 1000 в Монте Карло на клей с награден фонд от 5 415 410 евро, откакто се наложи във финала над испанеца Алехандро Давидович Фокина с 6:3, 7:6 (3) за 1 час и 36 минути.

Циципас завоюва елементарно първия сет след един пробив. Във втория поведе с ранен подобен и 2:1, само че испанският му конкурент още веднъж сподели несклоняем темперамент и на два пъти заличаваше закъснение в тази част. Вкара сета в тайбрек, само че там Циципас беше непреклонен и наложи волята си.

 

Така Стефанос завоюва осмата купа в своята кариера и четвърта на червени кортове. Той стана едвам петият състезател, който пази трофея си в Монте Карло, като до момента с изключение на рекордьорът в конкуренцията Рафаел Надал го бяха правили още Илие Настасе, Бьорн Борг и Томас Мюстер.

 

По пътя си към финала Циципас победи някои от най-хубавите играчи на алено - Фабио Фонини, Ласло Джере, Диего Шварцман и Александър Зверев.

 

Победата го оставя на петото място в ранглистата с огромна преднина пред шестия Матео Беретини. Давидович Фокина, който в профил Григор Димитров и игра на първия си край, скача от 46-а на 27-а позиция.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР