Гръцкият премиер Алексис Ципрас обяви, че е изразил притесненията си

...
Гръцкият премиер Алексис Ципрас обяви, че е изразил притесненията си
Коментари Харесай

Ципрас изрази притеснения пред Путин от продажбата на руско оръжие на Турция

Гръцкият министър председател Алексис Ципрас разгласи, че е изразил терзанията си по време на диалозите в Москва с съветския президент Владимир Путин от събитието, че Турция купува оръжия от Русия , оповестява ТАСС.

Турция поръча противоракетни системи С-400 от Русия в договорка, която разгневи Съединени американски щати и други страни, съюзнички на Турция от НАТО.

Междувременно Ципрас разяснява и тематиката с дипломатическия скандал сред Гърция и Русия през лятото, който обтегна връзките сред двете страни. По думите му, Гърция и Русия би трябвало да гледат към бъдещето .

" Трябва да гледаме напред. Само един дъждовен ден не значи, лятото е свършило ", разяснява гръцкият министър председател, допълвайки: " Трябва да погледнем към бъдещето, този проблем е затворена страница. "

През юли Атина експулсира двама съветски дипломати и забрани на двама други руснаци да влизат в страната за това, че се пробват да подкупват гръцки длъжностни лица и да разпалват митинги, с цел да осуетят съглашението сред Гърция и Македония, което ще разреши на Скопие да се причисли към НАТО и Европейски Съюз.

Русия изрично отхвърли обвиняванията, като Путин в този момент още веднъж ги отхвърли .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР