Гръцкият посланик в Москва беше извикан днес в руското външно

...
Гръцкият посланик в Москва беше извикан днес в руското външно
Коментари Харесай

Москва изгони осем гръцки дипломати като ответна мярка

Гръцкият дипломат в Москва беше извикан през днешния ден в съветското външно министерство, където беше известен, че осем гръцки дипломати са оповестени за личност нон грата в Русия, оповестиха международните организации.

В известие на съветското външно министерство се показва, че пред посланика на Гърция Екетерини Насика е бил изразен " съдбоносен митинг по отношение на конфронтационния курс на гръцките управляващи във връзка с Русия, в това число доставка на въоръжение и военна техника за киевския режим и оповестяването на група съветски дипломати в Гърция за личност нон грата ", показва ТАСС.

" На посланика беше връчена нота с съобщение, че в качеството на ответна мярка осем гръцки дипломати в Русия са оповестени за личност нон грата и би трябвало да изоставен страната в границите на осем дни ", се отбелязва още в известието.

Гърция е членка на НАТО и Европейския съюз, която се причисли към глобите на Европейски Съюз против Русия по отношение на дейностите ѝ в Украйна, напомня Ройтерс.

През април Гърция заяви, че експулсира 12 съветски дипломати поради военната интервенция на Москва в Украйна.

През последните месеци западните страни експулсираха неколкостотин съветски дипломати, а Русия отвърна със същото, отбелязва Агенция Франс Прес.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР