Гръцкият парламент беше официално разпуснат във вторник вечерта преди националните

...
Гръцкият парламент беше официално разпуснат във вторник вечерта преди националните
Коментари Харесай

Гръцкият президент официално разпусна парламента преди изборите на 7 юли

Гръцкият парламент беше публично разхлабен във вторник вечерта преди националните избори, оповестени от премиера Алексис Ципрас след опустошителното проваляне на неговата партия на европейските избори предишния месец. Указът на президента Прокопис Павлопулос беше подложен пред основния вход на постройката на Народното събрание, оповестява Българска национална телевизия.

``
реклама

На националните избори от 7 юли ще бъдат разпределени 300 мандата. Това ще бъдат първите национални избори в Гърция, в които ще се понижи възрастта за гласоподаване до седемнадесет, вместо обичайните осемнадесет години.

Церемонията по встъпването в служба на новите народни представители ще бъде на 17 юли.

В понеделник Ципрас посети Павлопулос, с цел да го помоли публично да разпусне гръцкия парламент.

Гърция се готви за предварителни избори
Гърция се готви за предварителни избори
След неуспеха на ръководещата партия " Сириза " на евровота и локалните избори от 2 юни, министър председателят Ципрас изиска разформироване на Народното събрание.

В дългогодишна традиция гръцките министър председатели посещават президента в президентския замък в Атина и нормално употребяват причина, обвързвана с националната сигурност или стопанската система като политически предлог, с цел да приканят президента да разпусне Народното събрание и да дефинира датата на идващите парламентарни избори.

Министър-председателят Ципрас съобщи пред камерите, че след резултатите от европейските избори страната би могла да навлезе в дълга „ предизборна фаза “, която можеше да сложи гръцката стопанска система в заплаха. Той помоли президентът да разпусне Народното събрание затова.

Президентът Павлопулос публично одобри настояването на министър-председателя и издаде декрет за разпускането на Народното събрание късно във вторник
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР