Гръцкият метеоролог Панайотис Янопулос заяви, че ако температурните прогнози за

...
Гръцкият метеоролог Панайотис Янопулос заяви, че ако температурните прогнози за
Коментари Харесай

Гръцки метеоролог стресна туристите. Какво време ги чака


Гръцкият метеоролог Панайотис Янопулос съобщи, че в случай че температурните прогнози за идващите два дни се осъществен, тазгодишният юли месец ще се окаже най-горещият, регистриран в миналото в Атина, съобщи гръцката национална телевизия ЕРТ.

Метеорологичните служби осведомиха, че се чака горещата вълна в Гърция, която стартира през вчерашния ден, да доближи своя връх през уикенда с температури до 44 градуса в Централна Гърция и на Пелопонес и до 45 градуса в региона на Тесалия, написа в електронното си издание в. „ Катимерини “. Във вестника се прецизира, че след ден на отмора от жегите – в понеделник, идващият вторник отново се чака стопляне.   
-->
В този подтекст метеорологът Панайотис Янопулос, цитират от ЕРТ, сподели, че „ най-предизвикателните температури през юли ще доближат своя връх през идващите дни “. Въпреки че досега единствено през два юлски дни температурите в Атина са надминали 40 градуса по Целзий, същото се чака в още 6-7 дни до края на месеца. Ако тези прогнози се осъществен, това ще е най-топлият юли, регистриран в миналото в столицата във връзка с междинната оптималната температура, отбелязва той.

Последният най-горещ юли в гръцката столица е бил през 2012 година Понастоящем междинната оптималната температура към този момент е достигнала 36,4 градуса и има упования за още по-топли дни. За съпоставяне в метеорологичната станция към Националната астрономическа обсерватория в Тисио, която работи от 1890 година насам, междинната оптималната температура е била 36,9 градуса, а в гръцката Национална метеорологична работа EMY в Елинико, която действа от 1950 година, съответната оптималната температура е била 36,1 градуса.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР