Гръцките власти замразиха всички активи на заместник-председателя на Европейския парламент

...
Гръцките власти замразиха всички активи на заместник-председателя на Европейския парламент
Коментари Харесай

Гърция замрази активите на задържаната Ева Кайли и роднините ѝ


Гръцките управляващи замразиха всички активи на заместник-председателя на Европейския парламент Ева Кайли. По-рано гръцката евродепутатка беше упрекната в корупция поради хипотетичното ѝ присъединяване в скандал за подкупи, заяви Франспрес.

Мярката, която се отнася и за нейните родственици, включва " банкови сметки, сейфове, сдружения и други финансови активи ", съобщи ръководителят на гръцкия орган за битка с прането на пари Хараламбос Вурлиотис.

Кайли бе задържана в петък в Брюксел. Тя бе стремително изключена от ПАСОК, а по-късно и от Групата на социалистите и демократите в Екологичен потенциал. Снощи карцерът ѝ бе продължен. Имунитетът ѝ не я избавил, тъй като е задържана по време на осъществяване на " явно закононарушение ", по определението на белгийската полиция. Кайли е носела в себе си торба с огромна сума пари. В петък бяха задържани общо петима, свързани с аферата. Снощи двама от тях бяха пуснати. При претърсването на 16 адреса са открити 600 000 евро кеш. 

Белгийското следствие за хипотетична корупция в Европейския парламент е " доста обезпокоително ", сподели в понеделник ръководителят на външната политика на Европейския съюз Жозеп Борел, визирайки инспекциите и арестите, свързани с хипотетичното предоставяне на пари и дарове от страна на Катар, оповестява Ройтерс. 

" Със сигурност новините са доста тревожни ", сподели Борел пред кореспонденти, до момента в който дойде на среща на външните министри на Европейски Съюз. " Изправени сме пред някои събития, някои обстоятелства, които несъмнено ме тревожат и като някогашен ръководител на Европейския парламент ", добави той.

Европейският парламент трябваше да гласоподава тази седмица предложение за удължение на безвизовото пътешестване в Европейски Съюз за жители на Кувейт, Катар, Оман и Еквадор. Някои депутати предложиха дебатът и гласуването да бъдат отсрочени. 

Председателят на Народното събрание Роберта Мецола предложения водачите на парламентарните групи на неофициална среща следобяд, която съгласно информация на Агенция Франс Прес е " за по-нататъшните дейности след отстраняването на Кайли ". Мецола в профил Кайли от работата й като вицепрезидент още предходната събота, само че за формалното й премахване би трябвало да се произнесат евродепутатите с 2/3 болшинство. 
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР