Гръцките власти предупреждават за висок риск от пожари в редица

...
Гръцките власти предупреждават за висок риск от пожари в редица
Коментари Харесай

`Висок риск от пожари в редица области в Гърция

Гръцките управляващи предизвестяват за висок риск от пожари в редица области. Под внимание с нараснало полицейско наличие са и региони до българската граница. Продължава гасенето на пожара, който избухна на остров Кефалоня.

Двойно усилиха силите, които се борят с огромен горски пожар на остров Кефалоня, където е цялостно с туристи. Гасенето по въздух със самолети и хеликоптери ограничи огнения фронт и управляващите оповестяват, че няма заплаха за почиващите. Не се постанова евакуация, споделиха огнеборците.

В същото време от Гражданска отбрана предизвестява за изключителна зоркост в област Еврос до българската граница, заради мощен вятър. В мощ е цялостната възбрана за палене на огън навън.

Полиция охранява и рискови сектори на Халкидики, където множеството туристи това лято са българи. Забранено е влизане в горски региони пешком или с кола.

Същевременно беше разрешено посещаване на манастири и църкви, които са в гори, само че при съблюдаване на строги ограничения. Хиляди вярващи от тази заран са на черква във връзка утрешния празник Успение Богородично. Засилена е защитата на всички църковни храмове, тъй като доста вярващи в навечерието на празника нощуват в църквите.
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР