Гръцките власти отчитат рязко увеличение на наплива на бежанци към

...
Гръцките власти отчитат рязко увеличение на наплива на бежанци към
Коментари Харесай

Мигрантите пак тръгнаха към Европа

Гръцките управляващи регистрират внезапно нарастване на напора на бежанци към гръцките острови. Жителите там са недоволни, че туристите все по-рядко почиват на местата, където има бежански лагери.

Само в границите на един месец до гръцките острови в Егейско море са достигнали над 3800 мигранти, отпътували с лодки от турските крайбрежия. Това е съвсем три пъти повече в съпоставяне със същия интервал на предходната година, оповестяват граничните управляващи.

В последните дни се вижда очевидно нарастване на бежанската вълна, което се изяснява с напрежението сред Атина и Анкара за провокативните турски сондажи в Егейско море. " Турците съзнателно позволяват свободно придвижване на трафиканти ", стачкуват жителите на островите.

Междувременно Агенцията за бежанците на Организация на обединените нации регистрира, че за пета поредна година Турция оглавява класацията на страните, приели най-вече хора, които бягат от война или гонене. Според вътрешното министерство на Турция броят на бежанците на нейна територия е достигнал 4,9 милиона. Анкара пресмята, че до момента са похарчили 40 милиарда щатски $, с цел да се оправят с рецесията. От чужбина са получени единствено 6 милиарда под формата на помощи. В обществото нараства напрежението поради икономическата рецесия, която води до усложнения за жителите на Турция, до момента в който за бежанците се отделят огромни средства.

След Турция в листата с страни с най-вече бежанци се подреждат Пакистан, Уганда, Судан и Германия.

Продължава и битката с трафикантите на хора. Съвместна акция на полицията във Франция и Румъния докара до редица арести на трафиканти на хора, написа Агенция Франс Прес. Задържани са 17 души, които прекарвали мигранти през Ламанша, с цел да се открият във Англия. Арестите са осъществени след 10-месечно следствие на група трафиканти, работещи в Северна Франция. Полицията получила сигнал през август 2018 година за практиката румънски водачи на ТИР-ове да транспортират скрито мигранти през Ламанша против възнаграждение. Смята се, че бандата е прекарала във Англия най-малко 327 мигранти, а други 140 били спрени на границата.

Проблем с мигранти има и от другата страна на Атлантика. Армията разположи съвсем 15 хиляди бойци по границата със Съединени американски щати, с цел да спре мигранти, които желаят да влязат в Съединени американски щати.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР