Гръцките синдикати съобщиха, че вече са сключени колективните трудови договори

...
Гръцките синдикати съобщиха, че вече са сключени колективните трудови договори
Коментари Харесай

Какви заплати дават за работа в туризма в Гърция

Гръцките синдикати оповестиха, че към този момент са подписани груповите трудови контракти в туризма и са обезпечени преференциални условия за работещите.  В бранша не доближават десетки хиляди чиновници.

Основната работна заплата през сезона доближава 911 евро , като наложително за всички категории хотели става изплащането на бонусите за стаж, подготовка, както и 10% по-високо възнаграждение за фамилни чиновници. Увеличава се също възнаграждението за ексклузивен труд, оповестява БНР.
От своя страна притежателите на хотели и заведения за хранене, които са в туристически региони, дават обещание да обезпечат положителни условия за престояване на чиновниците си.

По публични данни в туристическия бранш липсват най-малко 60 хиляди служащи и се вършат опити да се привлекат на сезонна работа мигранти и жители на трети страни.


Очаква се доста мощен туристически сезон това лято, само че неналичието на служащи ще понижи качеството на обслужване, разясняват хотелиерите. Причините за липса на работна ръка е по-доброто заплащане, което оферират други европейски страни.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР