Гръцките, арменските и асирийските общности в Сидни и Мелбърн се

...
Гръцките, арменските и асирийските общности в Сидни и Мелбърн се
Коментари Харесай

Гърци, арменци и асирийци протестират в Сидни, Австралия да признае турски геноцид

Гръцките, арменските и асирийските общности в Сидни и Мелбърн се събраха през днешния ден, с цел да окажат напън върху австралийския министър председател Скот Морисън да признае османо-турския геноцид при започване на 20-ти век, оповестява " Грийк сити таймс ".

Протестът е почнал в The Domain в Сидни и е минал към кметството на Сидни, където са изнесени взаимни речи и молебствия.

Събитието е в същия ден , когато се чака Джо Байдън да стане първият президент на Съединени американски щати, признал османо-турския геноцид .

Милион гърци са унищожени в устрема на турците, с цел да основат " Турция за турците ", където няма място за гърци, арменци и асирийци, написа медията. Това редовно заличаване е на над 3 милиона християни , избити от ръцете на турците сред 1913 и 1923 година .

Въпреки че арменският геноцид е прочут по целия свят с помощта на упоритата работа на диаспорните общности на Армения, гръцкият геноцид е по-малко прочут.

Това се дължи най-много на това, че Гърция е претърпяла други контузии след геноцида, в това число окупация през Втората международна война, Гражданската война и турското настъпление в Северен Кипър през 1974 година

Гръцката диаспора не се е мобилизирала толкоз дейно, колкото арменците , за да сътвори осведоменост за гръцкия геноцид. Митинг се организира и на площад Федерация в Мелбърн.
 Байдън осведоми Ердоган, че ще признае арменския геноцид
Байдън осведоми Ердоган, че ще признае арменския геноцид

Двамата са разговаряли по телефона
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР