Гръцки тарикати използват България, за да перат пари и да

...
Гръцки тарикати използват България, за да перат пари и да
Коментари Харесай

Гръцки схемаджии укриват данъци у нас, завличат българи срещу 2000 лева

Гръцки тарикати употребяват България, с цел да перат пари и да укриват налози от гръцката страна, разбра HotArena.

Като за задачата употребяват наивни българи, които в следствие опират пешкира. Срещу 2000 лв.. Далаверата се случва чрез компанията Иномак, а основното сействащо лице е Петрос Чандринос.

За интервала от 2015 до 2016 година той е превел по сметки на българи и на български компании разнообразни суми на обща стойност един милион евро. За информация, това е времето на финансовия надзор в Гърция. След като е направил прехвърлянията, Петрос е употребявал за бушон българина Цветан Борисов, с цел да изтегли импортираните пари.

Борисов е теглел парите и му ги е давал на ръка, поради което сега е обект на следствие от страна на Национална агенция за приходите. Нашенецът се е усетил в каква скица се е забъркал и към този момент е подал тъжба в Столична дирекция на вътрешните работи, е която в детайли е описал дейностите на Петрос.

В жалбата си българинът разкрива, че в интервала 2015-2017 година е получил парични преводи в размер на 928 137,23 щатски $, изпратени от гръцкия цех INOMAK ABEE  и превод от 73 032,35 щатски $, изпратени от персоналната сметка на лицето Петрос  Спиридонос Чандринос.

По думите на Борисов, в един миг той безусловно е бил принуждаван от гърка да тегли пари, с цел да му ги предава. Като за „ услугата “ е получил 2000 евро. Посредством тази скица, Петрос е окрал личната си компания и е укрил налози от гръцката страна в изключително огромен размер. Изтеглените в брой пари пък сега се намират някъде.

Това е схемата, по която е работила и група от петима гърци - Фотис Димитрис, Михаил Параскевопулу, Анастасио Гонатидис, Георгиос Караметис и Михайл Протопапас. Петимата също са употребявали български компании, с цел да укриват налозите си и да перат пари. Под предтекст, че считат да влагат у нас, те са създали няколко парични транша у нас. Вместо инвестиция обаче, са употребявали за бушон българина Ивайло Сотиров. Той е изтеглил парите в брой и им ги е предал, а гърците – забележете – са подали тъжба против него в гръцката прокуратура за кражба.

В момента СДВР-Икономическа полиция проверява Сотиров по обвиняване в укриване на налози. От своя страна той е подал тъжба до българските органи на реда, че Фотис и компания са го измамили като са създали няколко парични превода към компаниите му, а в следствие са го принудили да тегли парите кеш, с цел да им ги даде. За което са му платили 2000 евро.

Въпреки изказванията за грабеж от страна на гърците, траншовете им към компаниите на Сотиров са ясни и могат да бъдат елементарно проследени до тегленото им в брой. И това се вижда в подадената от него тъжба.

В същото време гръцките управляващи не проверяват укриване на налози, а само обвиняването за грабеж. Тъй като, разбираемо, петимата им сънародници отхвърлят обвиняванията против тях. Но не могат да дадат свястно пояснение от къде се познават с българина, а и между тях.

В същото време жалбите – и против тях, и против Петрос, са повече от ясни и сигурно ще стигнат и до досъдебни производства.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР