Гръцката промишленост е в тежко положение, заради нарастващите разходи за

...
Гръцката промишленост е в тежко положение, заради нарастващите разходи за
Коментари Харесай

Индустрията на тази наша съседка издиша, заради нарастващите разходи за енергия

Гръцката индустрия е в тежко състояние, поради възходящите разноски за сила. За това алармират деветте страни индустриални асоциации, които желаят незабавна интервенция от страната.

" Проблемите за дребните и междинни предприятия, както и за енергоемките промишлености, към този момент са със съществено измерения и за тях съществува екзистенциална заплаха ", се споделя в писмото, подписано от президентите на деветте страни индустриални асоциации. Според известия дейностите са подхванати след напън от техните компании-членки, поради продължителната енергийна рецесия, която прави битката за оцеляване по-трудна с всеки минал ден, написа в. " Kathimerini ".

Проблемът се задълбочи още повече от началото на годината с приключването на договорите на енергоемките промишлености с Public Power Corporation, вследствие на което фирмите би трябвало да работят с пазарни цени на електрическата енергия и без никаква предвидимост - цените се трансформират всеки месец.
 Гърция възнамерява да покрива 80% от енергийните си потребности от възобновимите енергийни източници до 2030-а
Гърция възнамерява да покрива 80% от енергийните си потребности от възобновимите енергийни източници до 2030-а

Ревизираният Национален проект за енергетика и климат на страната беше разискван от междуведомствена комисия

Асоциациите признават напъните на страната да смекчи резултатите от енергийната рецесия върху бизнеса, само че все пак промишленото произвеждане в Гърция се движи на по-ниски равнища от междинното за Европейски Съюз през последните месеци. Те предизвестяват, че съществува риск от загуба на позитивната инерция, която промишленостите съумяха да възстановят.

Компаниите желаят ограниченията за поддръжка да продължат, до момента в който трае рецесията, с цел да има най-малко средносрочна предвидимост за бизнеса. Призовават и за ориентиране на производителите към пазара и предприемане на всички вероятни ограничения за улеснение на бизнеса да конфигурира системи за възобновима сила, както и тласъци за подкрепяне на бизнеса в зеления преход посредством фондовете на Европейския съюз.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР