Гръцката пристанищна полиция е открила 32-ма турски граждани в надуваема

...
Гръцката пристанищна полиция е открила 32-ма турски граждани в надуваема
Коментари Харесай

Гръцката полиция е арестувала 32-ма турски граждани в надуваема лодка

Гръцката пристанищна полиция е разкрила 32-ма турски жители в надуваема лодка в Егейско море, покрай турското крайбрежие, оповестява Агенция Франс Прес, като се базира на гръцката брегова защита. Турските жители са били отведени на остров Хиос.

Според гръцките медии 32-мата турски жители са съперници на режима на президента Реджеп Тайип Ердоган и се чака да подадат молба за леговище в Гърция, само че министерството за миграцията за момента не е удостоверило тази версия.

 © Българска телеграфна агенция / Архив
Лодката е била открита от гръцки патрул в нощт а на 14 против 15 декември в морето край остров Инусес, уточни пред Агенция Франс Прес представителка на пресцентъра на гръцката брегова защита.

Тя посочи, че турските жители са отведени на остров Хиос, с цел да бъдат „ регистрирани и разпознати “.
Освен турските жители, пристанищната полиция е задържала на борда на лодката и един мъж, хипотетичен каналджия, чиято народност не се оповестява.

Много турски жители желаеха леговище в Гърция, както и в други европейски страни, след опита за прелом в Турция през юли 2016 година, напомня Агенция Франс Прес.

Гръцкото правораздаване отхвърли през януари настояването на Анкара за екстрадиция на осем турски военни, намерили леговище в Гърция след осуетения опит за прелом. Турският президент още веднъж повдигна този въпрос при визитата си в Атина при започване на декември по време на среща с гръцкия министър председател Алексис Ципрас.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР