Гръцката полиция задържа автомобил с българска регистрация с 20 нелегални

...
Гръцката полиция задържа автомобил с българска регистрация с 20 нелегални
Коментари Харесай

В Гърция спипаха български шофьор на бус, превозващ 20 нелегални мигранти

Гръцката полиция задържа автомобил с българска регистрация с 20 незаконни мигранти. Арестуван е водачът на българската кола с обвиняване за трафик на хора.

Автомобил вид ван с българска регистрация от Хасково не стопира за полицейска инспекция до Кавала. Преминава през поставените от полицията заграждения и с доста висока скорост се насочва по посока Солун. За да не провокира злополука, управляващите предизвестяват пътуващите коли да се отстранят от трасето и стартира гонене с 10 полицейски коли. Колата навлиза в града и на кръстовище служителите на реда изключват светофарите и отстраняват колите. Принуждават българската кола да спре. В нея намират 20 незаконни мигранти, влезнали през сухопътната граница с Турция.

Полицията не показва дали водачът на колата е българин. Това го удостоверяват очевидци на ареста, заяви Българска национална телевизия. Магистралата от границата с Турция до Солун е под засилен полицейски надзор в акция против незаконния трафик на хора.

Проверяват се непрекъснато всички коли, за които има подозрение, че може да транспортират мигранти. Полицията е осведомена, че цената на трафика до Солун е над 2 хиляди евро на човек. Арестуваните са предадени на прокуратурата в Солун.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР