Гръцката полиция е арестувала мъж, който през юни пристигнал на

...
Гръцката полиция е арестувала мъж, който през юни пристигнал на
Коментари Харесай

В Гърция спипаха много опасен джихадист

Гръцката полиция е арестувала мъж, който през юни дошъл на гръцкия остров Кос с малолетния си наследник и се показал за търсещ леговище емигрант. Впоследствие станало ясно, че той е джихадист, съобщи БГНЕС.

Мъжът имал интензивно присъединяване в терористичната конструкция ИДИЛ, бил е екзекутор и е обучавал бойцитЕ. Гръцката работа за битка с тероризма съумяла да откри, че той в действителност се показва за емигрант, след което бил задържан и отведен пандиза.

Когато дошъл на остров Кос през юни предходната година, мъжът не носел със себе си мобилен телефон, а единствено своите документи и тези на детето си. Гръцките управляващи го трансферирали в приемния център на острова и той съумял за малко време да приготви нужните документи за искане на леговище.

По време на инспекцията било открито, че въведените данни са фалшифицирани. 45-годишният „ бежанец” се оказал член на ИДИЛ, открила инспекцията в специфичната платформа за търсене.

След като бил задържан, той признал, че в началото в действителност е бил част от бойците на „ Ал Нусра” – поделение на "Ал Кайда ", след което минал в редиците на Ислямския халифат. Разказал, че е взел участие в огромна част от интервенциите в Ракка и Мосул.

Арестуванията е трансфериран от Кос в Атина, където му е избрана мярка за задържане.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР