Гръцката Пиреос банк иска да продаде клоновете си в Румъния,

...
Гръцката Пиреос банк иска да продаде клоновете си в Румъния,
Коментари Харесай

Пиреос банк продава клоновете си в България и Румъния

Гръцката Пиреос банк желае да продаде клоновете си в Румъния, България и Сърбия.

Причината, е че банката би трябвало да се отърве до края на годината от неприятни заеми на стойност четири милиарда евро, съобщи в изявление за Блумбърг новият общоприет шеф на банката Христос Мегалу, оповестява Медиафакс, представено от Българска телеграфна агенция.

" Има решение на мениджмънта за ускорение на използването на проекта за преструктуриране, с цел да бъде върната държавната помощ допустимо най-скоро ", уточни Мегалу, който пое управлението на банката през март.

Банка Пиреос е получила 2,72 милиарда евро държавно финансиране от ноември 2015 година, а гръцкият избавителен фонд има над една четвърт от банката. Банката е на път да понижи неприятните заеми до 19,1 милиарда евро в края на годината от 23 милиарда евро в края на март, уточни Мегалу.

 Piraeus Bank готви за продажба бизнеса си на Балканите, в това число и в България
Piraeus Bank готви за продажба бизнеса си на Балканите, в това число и в България

Това удостовери изпълнителният шеф на банката

Пиреос към този момент продаде неприятни заеми на стойност половин милиард евро в Румъния, България и Сърбия през последните 18 месеца. Кредитната институция също по този начин получи 3 милиона евро от продажбата на 29 парцела на онлайн търг.

Новото управление на институцията към този момент е основало отдел, който ще се занимава с продажбата на нежеланите активи. Банката желае да се отърве от клоновете си на Балканите и акциите си в компанията за морски превоз Хеленик Сийуейз и две гръцки рибни стопанства.

" Нашата съществена цел е да понижим нашата екпозиция в небазисните гръцки банкови холдинги и в интернационалните банкови филиали в Румъния, България и Сърбия ", уточни генералният шеф на Пиреос. " Ако успеем да създадем това, без капиталът ни да пострада, резултатът върху салдото ще бъде позитивен ", добави той.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР