GranTurismo е спортната класика сред всички модели на Maserati. Като

...
GranTurismo е спортната класика сред всички модели на Maserati. Като
Коментари Харесай

Maserati GranTurismo блесна в Седмицата на дизайна в Милано

GranTurismo е спортната класика измежду всички модели на Maserati. Като експонат на Миланската седмица на дизайна, новото издание на автомобила в действителност притегля вниманието. Заедно с персони от света на модата, шоубизнеса, спорта и музиката, тризъбецът блесна в новия шоурум на италианската столица на дизайна Милано.

GranTurismo Launch Edition PrimaSeries 75th Anniversary беше показан дружно с три други шедьовъра: GranTurismo One Off Prisma и GranTurismo One Off Luce, и двата проектирани от Maserati Centro Stile, и GranTurismo One Off Ouroboros, умислен от безсрамното ентусиазъм на пионера на японската улична просвета и приятелят на Trident, Хироши Фудживара.

Пионерът в стила и световен дипломат на марката Дейвид Бекъм също беше на място, с цел да види персонално новия GranTurismo. Заедно с него и японския дизайнер Хироши Фудживара, италианският пианист и композитор Дардуст и италианската актриса Матилда Де Анджелис също бяха там, с цел да отпразнуват емблематичния автомобил на Maserati.

За първи път моделът е създаден през 1947 година, с цел да сложи пример за спортни коли за дълги дистанции. GranTurismo One Off Prisma е изтънчена направа, оборудвана с Nettuno V6 мотор с вътрешно горене, отдаден на наследството на този прочут автомобил. Тялото има „ хроматично партньорство “ от 14 разнообразни цвята – украсено с елементи от повече от 8500 ръчно рисувани букви. Те образуват имената на транспортните средства Maserati.

Два от цветовете гледат към бъдещето, до момента в който останалите дванадесет са определени от нюансите на най-популярните модели GranTurismo от предишното. Те включват присъщия Amaranto на A6 1500 от 1947 година, както и Oro Longchamps, който украсява Khamsin от 1973 година

GranTurismo One Off Luce е изказване за иновация и резистентност, едно оборудвано с напълно електрическо задвижване Folgore, което отразява любовта на Maserati към опитите и непрекъснатите проучвания. Неговият жанр е интерпретация на монолит, гравиран с динамичен лазерно гравиран модел. Почти цялостната липса на цвят разрешава контурите на автомобила да се слеят със заобикалящата го среда.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР