Границите на Беларус остават отворени ден след като президентът Александър

...
Границите на Беларус остават отворени ден след като президентът Александър
Коментари Харесай

Границите на Беларус все още са отворени въпреки думите на Лукашенко

Границите на Беларус остават отворени ден откакто президентът Александър Лукашенко съобщи, че ги затваря и че може да избухне " война " със прилежащи страни, които съгласно беларуския държавен глава подклаждат митингите против него, оповестява " Франс прес ".

Беларуските гранични войски оповестиха в акаунта си в " Телеграм ", че " инспекциите са засилени " и " тактически подкрепления са ситуирани ", само че че " контролно-пропускателните пунктове разрешават на хората да влизат и излизат ".

Лукашенко, който ръководи властническо от 26 години, сподели през вчерашния ден на женски конгрес, че " половината " от белоруската войска щяла да бъде ситуирана до границите на страната с Литва, Латвия, Полша и Украйна.

Самите граници ще бъдат затворени предвид на опасността от " гореща война ", добави той.

" Не желая страната ни да влезе във война, а още по-малко Беларус, Полша и Литва да станат сцена на военни дейности, където проблемите на други хора ще бъдат решени ", посочи Лукашенко.

Откакто разгласи историческа победа на изборите на 9 август, индивидът, именуван от време на време " последният деспот на Европа ", се сблъска с всеобщи улични митинги, призоваващи го да се отдръпна.

Неговото държавно управление твърди, че опозиционното придвижване се употребява като марионетка от западните страни.

Лукашенко изпрати армията до границите на Беларус няколко пъти, изправена пред хипотетични непознати закани, като неотдавна насочи бойците си към Русия през лятото.

Докато преди изборите той упрекна Москва, че желае да отиде, с цел да подчини по-лесно Беларус, Лукашенко се обърна от гласуването, опирайки се на президента Владимир Путин за поддръжка против протестиращите.

Въпреки че Русия в началото беше недоверчива, тя даде обещание поддръжка и упрекна за митингите Запада, воден от Съединени американски щати.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР