Границата ни на 100% по ред причини, ето защо борба

...
Границата ни на 100% по ред причини, ето защо борба
Коментари Харесай

Експерти: Границата не може да се охранява на 100%, борба трябва да е с каналджийството


Границата ни на 100% по ред аргументи, ето за какво битка би трябвало да е ориентирана към каналджийството. Около това мнение се сплотиха някогашният зам.-министър на вътрешните работи Филип Гунев и арабистът Мажд Алгафари.

„ Мигрантски напън по границата ще има и през идните години, т.е. няма по какъв начин да изчезне. Първо тъй като има мигрантски напън по геополитически аргументи от Сирия и Афганистан. Второ, тъй като няма по какъв начин да запечатаме границата, защото половината от нея със сигнално-охранителна система. Липсват задоволително чиновници. Трябва да се командироват чиновници от вътрешността на страната, кое е проблем, тъй като ще се оголи полицията “, изясни Филип Генев.

Той беше безапелационен, че би трябвало да се търси европейска поддръжка, макар че на този стадий е мъчно България да я получи.

„ Ако човек се препитава със стотици хиляди на месец…. Това би било едно положително прехранване. Бих се радвал, в случай че всеки един българин разполага “, разяснява Мажд Алгафари думите на служебния вътрешен министър, съгласно който „ трафикът се трансформира в прехранване за престъпния контингент в страната “.

Арабистът въпреки всичко вижда дребен прогрес, когато гледа обратно във времето – тогава трафикът бил ужасяващ. „ Сега има някакъв прогрес, само че това не трябва да ни радва, защото той не е задоволителен. Ние не можем на 100% да охраняваме границата. – това е неуместно. Борбата би трябвало да е ориентирана към каналджийството “, счита още той.

„ Каналите като цяло са интернационалните, само че ние тук си имаме локални логистични групи, които. Не става дума за някаква йерархична конструкция – някой да подрежда на различен. Ако бъде хванат каналджия по трасето, той бързо бива заместен от различен “, разясни Филип Гунев.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР