Граничният полицай, хванат с 500 евро подкуп, се оказа, че

...
Граничният полицай, хванат с 500 евро подкуп, се оказа, че
Коментари Харесай

Граничният, хванат с 500 евро подкуп, бил в болница - излязъл, за да вземе парите

Граничният служител на реда, заловен с 500 евро рушвет, се оказа, че е в болничното заведение в Сандански. Той постъпил там ден преди да бъде задържан. Излязъл от здравното заведение, с цел да получи парите от изнудван предприемач, само че бил задържан. След това още веднъж бил върнат в болничното заведение и в този момент пред стаята му има полицейска защита..

Окръжна прокуратура–Благоевград води следствие против 40-годишния Атанас Коцев.

В петък вечерта в гр. Сандански полицейският чиновник посредством изнудване изискал и приел сумата от 500 евро, с цел да не извърши дейности по работа. Използвайки служебното си състояние на граничен служител на реда, той изискал такса „ успокоение “. Заплашвал лицето, от което е пожелан подкупът, че ще прави непрекъснато инспекции на товарните коли, преминаващи през Граничен контролно-пропусквателен пункт Кулата, свързани с активността на транспортните му сдружения.

Граничният служител на реда е арестуван сега на приемане на подкупа.  С разпореждане на наблюдаващия прокурор А.К. е арестуван за период до 72 часа. Предстои Окръжна прокуратура–Благоевград да внесе в съда искане за взимане на непрекъсната мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на него.

За осъщественото от обвинения закононарушение законодателят е планувал наказване „ отнемане от независимост ” от 3 до 10 години, санкция до 20 000 лв. и отнемане от право да заема избрана държавна или социална служба и да упражнява избрана специалност или активност.

Очаква се довечера служителят на реда да бъде изписан от болничното заведение и евентуално на следващия ден Окръжният съд ще гледа мярката му за неотклонение.

Причината Коцев да е  в болница е получено пострадване при лека трудова акцидент, само че положението му не е тежко.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР