Граничните пунктове нямат достатъчно капацитет, за да осигурят безпроблемно преминаване

...
Граничните пунктове нямат достатъчно капацитет, за да осигурят безпроблемно преминаване
Коментари Харесай

Граничните пунктове не могат да се справят с пътуващите за чужбина туристи

Граничните пунктове нямат задоволително потенциал, с цел да обезпечат безпроблемно прекосяване на пътуващите в чужбина туристи. Това призна пред БНР вътрешният министър Младен Маринов. Проблемът стана изключително забележим с настъпването на отпускарски сезон, когато хиляди българи се запътиха на отмора към Гръция и Турция. Преди дни Министерство на вътрешните работи даже излезе със особено известие, в което акцентира, че не бави преднамерено трафика към Гърция.

Организация има, само че...

„ Създадохме организация до известна степен да облекчим контрола във връзка с жители на европейски страни. Беше изведен и казусът, когато пътуват малолетни и малолетни деца и не се съпровождат от двамата родители; подхванали сме съответните ограничения, уповавам се в този момент да е по-облекчено, само че самият потенциал на граничните пунктове не дава отговор на потребностите на хората”, съобщи Маринов.

Според него освен българските управляващи са виновни за тапите на граничните пунктове. Вътрешният министър даде за образец Румъния, където нямало построена инфрастуктура.

„ За страдание обаче това не е решение единствено на България. Знаете случая с румънската граница в Русе - от наша страна, ние направихме инфраструктурата, само че румънската страна още не е направила. Нашите дейности вземат решение казуса на Румъния, а ние чакаме Румъния да направи тяхната инфраструктура, с цел да реши нашия проблем с опашките. В случая на Гърция, знаете, че там контролът се прави на една линия, което усилва с 50% пропускливостта. Разбрали сме се с гръцките сътрудници те да покачат тяхната пропускливост, тъй че да използваме максимума. Определил съм и са направени спомагателни мобилни устройства, които да ревизират рейсовете. Това също ще докара до по-облекчено прекосяване, само че като цяло и стратегически би трябвало да се мисли”, изясни Маринов.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР