Граничните полицаи вече с правомощия да разследват престъпления из цялата

...
Граничните полицаи вече с правомощия да разследват престъпления из цялата
Коментари Харесай

Граничните полицаи с правомощия да разследват престъпления из цялата страна


Граничните служители на реда към този момент с пълномощия да проверяват закононарушения из цялата страна. Това одобриха депутатите с следващата смяна в Закона за Министерство на вътрешните работи на първо четене, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Промените в закона бяха подкрепени с 98 гласа за, 48 срещу и 17 въздържали се.

С плана се уголемяват пълномощията на полицейските органи на Главна дирекция „ Гранична полиция “, които ще могат да реализират оперативно-издирвателна активност и следствие на закононарушения, свързани с функционалната им подготвеност на територията на цялата страна. Урежда се обезпечаване на дълготрайно и стабилно условие за професионалната подготовка на проверяващите служители на реда.

Според вносителите съществена цел на законопроекта е прецизиране на текстове и премахване на недостатъци в обособени разпореждания в ЗМВР, както и промени и допълнения в други закони, свързани с функционалната подготвеност на Министерството на вътрешните работи.

С смяната в Закона за Министерство на вътрешните работи се трансформира и Закона за придвижване по пътищата са за въвеждане на европейското законодателство за регистрация на транспортни средства, както и промени в санкционните и други разпореждания, с които да се отстранят съществуващите недостатъци при правоприлагането от способените органи. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР