Гранада победи Атлетик (Билбао) в полуфинален мач-реванш от турнира за

...
Гранада победи Атлетик (Билбао) в полуфинален мач-реванш от турнира за
Коментари Харесай

Гранада остана на крачка от сензацията срещу Атлетик, баски финал за Купата на Краля!

Гранада победи Атлетик (Билбао) в полуфинален мач-реванш от шампионата за Купата на Краля и остана на крачка от това да шокира всички свои съперници в Испания през сезона.

Атлетик завоюва първата среща минимално с 1:0 и към този момент се виждаше с единия крайник в последната борба за трофея.

Гостите бяха любимци, а на финала ги чакаше районният противник Реал Сосиедад.

Два баски клуба не са играли един против различен на финала за Купата от 1910 година насам, което в допълнение повиши упованията към тях с оглед лесните противници на полуфиналите.

За наслада на почитателите от тази област обаче, съставът от Билбао капитулира пред скромния си конкурент, само че загуби с 1:2 и ще се бори за краен триумф в конкуренцията.

Атлетик е вторият най-успешен клуб за Купата на Испания с 23 трофея, като повече триумфи в конкуренцията има единствено Барселона (30).

Това обаче беше без значение довечера. Гранада надали си бе мечтал, че в края на сезона ще има опцията да завоюва един от огромните титли в испанския футбол, като остана на 9 минути от сбъдването на този идеал.

След нулево първо полувреме, резултатът беше открит единствено 3 минути след подновяването на играта.

Мачис изведе Карлос Фернандес в добра обстановка и футболистът на домакините не сгреши, давайки преимущество на отбора си, а с гола си заличавайки и преднината на противника от предходния дуел.
 Снимка 470279
Източник:

Шокът за Атлетик бе цялостен в 76-ата минута, в която Отново асистенция на Мачис, този път за Герман Санчес, усили превъзходството на Гранада до 2:0 и накара всички почитатели по трибуните да затаят мирис.
 Снимка 470280
Източник:

Само 9 минути преди последния сигнал обаче Юри Берчиче вкара скъпото за гостите попадение, с което направи резултата 2:1.

Нова смяна нямаше, макар заключителния взлом на домакините, като по този метод почитателите ще станат очевидци на баски спор в последната борба от шампионата.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР