Гран при на Китай трябваше да бъде безоблачно състезание за

...
Гран при на Китай трябваше да бъде безоблачно състезание за
Коментари Харесай

Фетел е разочарован след осмото място в Китай, Хамилтън определи уикенда си за катастрофален

Гран при на Китай трябваше да бъде безоблачно съревнование за " Ферари " след първата редица, извоювана в квалификацията и успехите в конкуренциите в Австралия и Бахрейн. Всичко обаче приключи с неверни решения и осмо място за Себастиан Фетел след удар от Макс Верстапен.

Фетел резервира водачеството в шампионата, само че към този момент води единствено с девет точки пред Люис Хамилтън. След конкуренцията в Китай германецът реши да не атакува Верстапен за неуспеха си.

" Той към този момент не е млад, тъй че не можем да отдаваме всичко на младостта. А и това може да се случи, даже когато имаш 300 старта. Според мен е въпрос на неверна преценка, която обаче ни костваше надпреварата, както на него, по този начин и на мен ", сподели Фетел.

Той изясни, че не е опитал да блокира Верстапен, тъй като е бил наясно че няма нужната скорост.
Verstappen hace `strike` contra Vettel. #CHNmovistarF1pic.twitter.com/FK5VXPUkWo
— F1 en Movistar+ (@movistar_F1) April 15, 2018

" Бях наясно, че ще ме изпревари, както го направи и Даниел (Рикардо). Те бяха доста бързи с новите гуми и беше обикновено, просто пробвах да стигна до финала, само че в този момент би трябвало да приема осмото място ", добави четирикратният международен първенец. " Макс пристигна при мен след надпреварата и говорихме. Казах му, че би трябвало да преценя по-добре, тъй като надпреварата е дълго и по този начин пропусна да бъде на подиума. Мисля, че ме разбра ".

След финала Верстапен разгласи, че виновността е негова, и се извини, откакто провокира проблеми във втори следващ старт.

" Видях, че има проблеми с гумите и взех решение да спра по-късно. Задните ми гуми обаче блокираха и го ударих, което беше напълно моя неточност ", сподели 20-годишният холандец.

Тежък уикенд имаше и международният първенец Люис Хамилтън, който не съумява да завоюва в трети следващ старт след подиумите в Австралия и Бахрейн (втори и трети), в този момент остана четвърти.

" Нямах скорост през днешния ден, тъй че се пробвах да се задържа в борбата оптимално дълго. Трябва да признаем, че не бяхме на равнището на другите, най-после нямах и запас в гумите, по тази причина просто се пробвах да бъда в 10 секунди зад Макс, с цел да съм четвърти ", сподели международният първенец.

Британският водач дефинира представянето на неговия екип и на самия себе си като трагично в събота и неделя.

 Хамилтън и почитателите му този път нямаха мотив за усмивки в Китай.
© Reuters

Хамилтън и почитателите му този път нямаха мотив за усмивки в Китай.

" Определено се представяме под упованията от началото на сезона, тъй че би трябвало да забележим какво не вършим добре и да се опитаме да обърнем обстановката ", сподели в падока водачът на " Мерцедес ".

За " Сребърните стрели " това е първи случай в ерата на турбохибридните мотори, в който отборът не съумява да завоюва три следващи надпревари.

Шефът на тима, който завоюва, " Ред бул " Кристиан Хорнър отдаде дължимото на тима. Според него точно екипната работа е победила в Китай.

 Хорнър регистрира положителния екипен дух в
© Reuters

Хорнър регистрира положителния екипен дух в " Ред бул ".

" Много хора не помнят, че Формула 1 е екипен спорт, ние имаме 700 чиновници и всеки един от тях има принос за тази победа. Наистина ужасно показване. Имахме и малко шанс, само че взехме най-правилните решения ", сподели Хорнър.

Той разкри, че основният монтьор на Даниел Рикардо е предложил двете коли да бъдат обсужени по едно и също време при спиранията в бокса, което се оказа решаващо.

" Главният монтьор на Дани – Кристиан, сподели, че ще се оправят, и повикахме двете коли по едно и също време и при двата ни стопа. Наистина момчетата бяха превъзходни ", добави Хорнър пред Sky Sports.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Формула 1 (235)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР