Гран При на Емилия Романя беше окончателно отменен след спешна

...
Гран При на Емилия Романя беше окончателно отменен след спешна
Коментари Харесай

Отмениха Формула 1 на Имола заради тежки наводнения

Гран При на Емилия Романя беше дефинитивно анулиран след незабавна среща сред ФИА, отпред с нейния президент Бен Сулайем, италианското държавно управление, няколко министри, кмета на града и уредника на надпреварата.

Часове преди този момент италианският вицепремиер Матео Салвини изиска анулацията на надпреварата.

„ Отлагането на Гран При на Имола е подходящо поради изключителната обстановка заради неприятното време, което изтезава Емилия-Романя “, сподели той.

След няколко дни на проливни дъждове в Италия, преляха реки и наводниха градове в Северна Италия. През месец май Венеция се готви да задейства за пръв път специфичната си плаваща дига с вярата да се избави от приливната вода.

В курортния град Равена в Североизточна Италия управляващите приканиха жителите да се реалокират на по-високи етажи на постройките до момента в който мине бурята. В Ричоне хората употребяват гумени лодки, с цел да се придвижват по улиците.

Задействани са екипи на пожарната, които да избавят хора от наводнени домове и икономически обекти. В провинция Римини пожарникари са провели 40-ина избавителни интервенции.

В региона сред Анкона, огромно адриатическо пристанище, и Пезаро и Урбино, два града, известни измежду туристите, са извършени 80 интервенции за премахване на последствията от местни наводнения като паднали дървета и избавяне на бедстващи водачи на коли.

В Модена управляващите ще затворят за придвижване локалните мостове като защитна мярка против повишаващите се речни нива.

Специалната система от плаващи насипи във Венеция, известна с акронима си „ МОЙСЕЙ “ ще бъде задействана за пръв път този месец.

Според метеоролозите проливните дъждове може да продължат още няколко дни, най-много в Северна Италия, която тази пролет е наранена от суша.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР