Грамотата, която ни бе връчена беше за спасителите. Ние изпратихме

...
Грамотата, която ни бе връчена беше за спасителите. Ние изпратихме
Коментари Харесай

Министър Демерджиев: Имахме изключителното желание да помогнем на турския народ и той го видя

Грамотата, която ни бе връчена беше за спасителите. Ние изпратихме един от най-големите екипи в Турция. Те са впечатлени, че в нито един миг не изоставихме Турция, че изпратихме един от най-големите контингенти, изпратихме и доста помощ след земетресенията. Един сходен метод основава добросъседски отношение. Те доста се развиха през последните месеци. Това съобщи служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев  Иван Демерджиев Иван Демерджиев е юрист с над 20 години опит.   Роден е през 1975 година в Пловдив. През 2001 година в предаването „ Още от деня “ по Българска национална телевизия.
Всичко по тематиката: Земетресението в Турция и Сирия 655
Имаше извънредно предпочитание да се помогне и турският народ е видял това нещо, добави той.

„ Първото, което направихме преди земетрсението в Турция беше да проверим проектите за деяние при злополучие. Установихме, че те са остарели. Същото установихме и при средствата за отбрана “, призна вътрешният министър.

По мотив мигрантския поток, министър Демерджиев съобщи, че свършеното досега е извънредно положителното взаимоотношение с Турция.

„ Турция е признателна, че взехме решение казуса с километричния трафик на границите. Това се дължи не на понижаване на трафика, а на подобряването на организацията на граничните пунктове. Турците направиха нужната организация, с цел да не се усили мигрантския поток след земетресенията. Отчитаме 60% по-малко проникнали и арестувани на територията на България. Трябва да се построи интегрирана система за наблюдаване на българо-турската граница “, изясни той.

Вътрешният министър бе безапелационен, че печелим борбата с каналджиите, само че има нужда и от помощ. „ Ние сме доста дейни в тази борба. Залавяме доста повече мигранти. Апелираме Народно събрание да ни помогне, като одобри нужните законопроекти, касаещи каналджийството “, прикани Демерджиев.

По отношение на приемането ни в Шенген, силовият министър акцентира, че би трябвало да се слагат националните цели преди всичко. „ Приемането ни в Шенген е приоритет. Ние извършихме голяма по размер работа в тази посока, в този момент дано и депутатите да подкрепят този развой “.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР