Гражданското сдружение Браво, Пловдив ще се яви на предстоящите местни

...
Гражданското сдружение Браво, Пловдив ще се яви на предстоящите местни
Коментари Харесай

„Браво, Пловдив” представи кандидатите си за местните избори

Гражданското съдружие „ Браво, Пловдив ” ще се яви на идните локални избори за кмет, районни кметове и общински съветници. На брифинг през днешния ден ръководителят на сдружението Веселин Костов разгласи желанията си да седне на кметския стол след вота на 29 октомври.

Кандидатът за кмет Веселин Костов е живял над 40 години в Брюксел, като е приключил своето приблизително и висше обучение там. След сполучлива кариера в рекламата и графичния дизайн за огромни интернационалните компании и белгийски политици, той взема решение да се прибере в Пловдив.

„ Започнахме с дребни акции - разчистване и облагородяване на паркове, акции за запълване на дупки в разнообразни квартали. Организирахме събития в обществения и културния живот на Пловдив. За доста от проблемите, които нямаше по какъв начин да решим, се сблъскахме с индиферентност от страна на локалната администрация. Затова взехме решение да участваме на локалните избори ”, сподели Костов. Той показа и претендентите за районни кметове.

За регион „ Централен ” претендентът е юристконсултът Яна Димитрова, която е един от създателите на „ Браво, Пловдив ”.

Кандидат за регион „ Южен ” е някогашният кмет на региона Борислав Инчев в мандат 2015-2019 година. „ Оставих много несвършена работа. Мисля, че последните 4 години „ Южен ” не съумя да задържи мястото, което му се поставя като максимален регион. В Кючука нито вложенията са на нужното равнище, нито има нужното развиване ”, сподели Инчев.

Кандидатът за регион „ Източен ” е Ерол Садъков, който през последния мандат бе зам.-кмет в него.

За регион „ Западен ” е Димчо Петров. Той е магистър по компютърни системи и технологии, а сега е докторант. Той бе общински консултант през последните 4 години.

Най-младият претендент за областен кмет е за „ Тракия ” - Васил Ганчев, който е на 23 години. Той е роден и израснал в Пловдив, студент е в ПУ „ Паисий Хилендарски ”. Работил е за европарламента като помощник на български евродепутат.

„ Браво, Пловдив ” ще се яви с регистрацията на Политическа партия „ Българска прогресивна линия ”, защото законът не разрешава цивилен сдружения да имат повече от един претендент за кмет и общински консултант.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР