Гражданското обединение “Да запазим училището като средище за децата организира

...
Гражданското обединение “Да запазим училището като средище за децата организира
Коментари Харесай

Протест иска присъствено обучение пред МЗ утре |

Гражданското обединяване “Да запазим учебното заведение като средище за децата ” провежда на следващия ден от 18:00 часа, с претенции за гаранции за присъствена образователна година.

В до министър-председателя, президента, ръководителя на 46-ото Народно събрание и омбудсмана на България, от гражданската самодейност декларират:

„ Ние сме общественост от родители, учители, академични преподаватели, учени и жители, които считат, че в изискванията на пандемия от COVID-19 българската страна редовно подценява и омаловажава потребностите на децата и жертва техните ползи. “

Отвореното писмо приканва за незабавна и взаимна реакция от съответните институции, които да слагат като съществена цел запазването на присъственото образование в идната образователна година и да набележат ограничения за ограничение на здравните опасности за учители и възпитаници по време на присъственото образование.

„ Децата към този момент стояха прекомерно дълго време затворени. Те прекараха пред компютрите месеци наред в границите на една и половина образователна година. Това навреди неимоверно на тяхното интелектуално, физическо, обществено и психическо развиване. Именно тези наблюдения върху възпитаници в целия свят станаха мотив огромна част от страните да работят за обезпечаване на присъствено образование през започващата нова образователна година. “ написа още в писмото.

От гражданското обединяване „ Да запазим учебното заведение като средище за децата “ заявяват готовността си да дискутират градивно с всички ангажирани институции и специалисти изискванията, при които ще се обезпечи присъствен образователен развой.

„ Настояваме това да се реализира незабавно - броени дни остават до 15-ти септември. При продължаваща липса на реакция на нашите претенции ще останем с убеждението, че бъдещето на децата още веднъж се подценява. Няма да имаме различен избор, с изключение на да предприемем протестни дейности. “
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР