Гражданското недоволство бе породено от обвинения във вземане на подкупи

...
Гражданското недоволство бе породено от обвинения във вземане на подкупи
Коментари Харесай

Хиляди унгарци протестираха срещу Орбан

Гражданското неодобрение бе подбудено от обвинявания във взимане на подкупи и корупция, отправени против членове на държавното управление.

 

Демонстрацията беше проведена от Петер Мадяр – някогашният брачен партньор на някогашната министърка на правораздаването Юдит Варга. Мадяр дефинира Орбан като " началник на мафиотската страна ".

Неотдавна Мадяр разгласява скрито записан персонален диалог с някогашната си брачна половинка, за който се твърди, че потвърждава, че държавното управление на Орбан се е пробвало да прикрие връзките със случай на корупционни дейности на началника на канцеларията на Орбан Антал Роган.

 

Главният прокурор на страната проверява случая от 2021 година Твърди се, че секретар от министерството на правораздаването, ръководено по това време от Варга, е приел солидни подкупи.

Варга е считана за непосредствен политически съдружник на Орбан, прецизира ДПА. Тя беше министърка на правораздаването до юни 2023 година, когато се отдръпна, с цел да застане отпред на листата на партията си за идните европейски избори. Варга подаде оставка и от този пост при започване на тази година след обвързван с педофилия скандал.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР