Гражданско движение БОЕЦ“ организира протест за демонтаж на Паметника на

...
Гражданско движение БОЕЦ“ организира протест за демонтаж на Паметника на
Коментари Харесай

„БОЕЦ“ организира протест с искане за незабавен демонтаж на МОЧА в София

Гражданско придвижване „ БОЕЦ “ провежда митинг за ремонт на Паметника на Съветската войска в София , прочут повече като Монумент на окупаторската Червена Армия /МОЧА/.

Той ще се организира от 10:00 часа на 4 август пред постройката на Областната администрация с искане да бъде изпълнено неотложно решението на Столичния общински съвет за разглобяване и пренасяне паметника на руската окупационна войска от центъра на града.

Паметник. Снимка: Групово дело „ БОЕЦ “

Ето какво написаха уредниците от Групово дело „ БОЕЦ “ във Фейсбук, където за броени минути над 250 души откликнаха на апела за митинг.

„ Време е да се постави завършек на тази тематика, разделяща българското общество от десетилетия. Да изтрием този срам от центъра на нашата столица. Много политици предизборно се вършат на евроатлантици и демократи, а след изборите не помнят за дадените обещания.

Този знак на мракобесната и незаконна комунистическа власт, възхваляващ армията на страна агресор, би трябвало да бъде отхвърлен. Сега сякаш имаме евроатлантическо държавно управление, само че и то не извършва закона и обещанията, дадени преди изборите. Вместо това пазят имунитета на Бойко Борисов и договарят с Делян Пеевски промени в Конституцията! “

Групово дело „ БОЕЦ “ дава обещание, че жителите ще продължат с натиска , до момента в който крайният резултат не бъде реализиран и МОЧА не бъде демонтиран. 

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР