Граждански сдружения от много части на страната с опит в

...
Граждански сдружения от много части на страната с опит в
Коментари Харесай

Граждански сдружения от цялата страна се събират в Девня, учредяват организация за чист въздух „Дишай, България“

Граждански сдружения от доста елементи на страната с опит в битката за по-добро качество на въздуха ще се съберат през днешния ден, 18 юни в Девня, с цел да учредят националното обединяване за чист въздух „ Дишай, България “.

Учредяващите организации са от 9 основни града: София, Пловдив, Русе, Девня, Перник, Благоевград, Велико Търново, Димитровград и Севлиево, като към този момент има изявен интерес и за присъединението на още членове, оповестиха за Moreto.net от съдружие " За Земята "

Учредяването ще бъде маркирано със алегорична акция в покрайнините на Девня, един от най-замърсените от промишлеността градове в България, сред 15:30 и 16:30 ч. на 18 юни.

Обединението, без аналог в характерната сфера в страната, се основава за по-ефективно адресиране на един от най-сериозните екологични и здравни проблеми на България.

Според данни на Световната здравна организация над 97% от българите са изложени на резултатите на нечистия въздух, било то от промишленост, превоз или битово отопление и изгаряне. „ Дишай, България “ ще спомогне да се координират напъните на неправителствения бранш в региона и да се покачат експертизата и успеваемостта на дейностите и поддръжката на локалните общности в напъните им за реализиране на по-чиста и здравословна среда на живот по места и в страната като цяло.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР