Граждански протест срещу изказванията на Румен Радев и срещу позицията

...
Граждански протест срещу изказванията на Румен Радев и срещу позицията
Коментари Харесай

Петър Москов на протеста: Решението е силно парламентарно мнозинство, което да прокара законодателство с първа задължителна точка - сваляне на Радев от управление

Граждански митинг против изявленията на Румен Радев и против позицията му във връзка с войната против Украйна събра на митинг недоволни пред постройката на президентството. Упрекът бе, че Радев не отстоява националните ползи на България по метода, по които го вършат европейските водачи и политици.
 
Сред протестиращите бяха Петър Москов, Николай Ненчев, Цветанка Андреева, Иво Инджев и доста други, които макар студените температури обявиха своята гражданска позиция.
 
" Тук съм, тъй като съм българин. Действията на президента Радев обричат бъдещето на детето ми и на България. Държа да съм част от процеса, който ще в профил този човек от властовите механизми, които употребява ", съобщи Петър Москов, един от уредниците на митинга пред БГНЕС.
 
Той бе безапелационен, че президент на страна член на Европейски Съюз " не може да прави поклон към сатрапски режими ". Москов изясни, че за него митингът е израз на национално достолепие.
 
" Решението е мощно парламентарно болшинство, което да прокара законодателство с първа наложителна точка - събаряне на Радев от ръководство ", сподели още той.
 
Протестиращите скандираха " Оставка " и държаха плакати с надписи  - " Радев вън! Предател! ", " Радев е другар на Дявола " и " Ние сме България, Европейски Съюз и НАТО. Радев – вън! ".
 
Демонстрацията протече при засилено полицейско наличие и лимитирано придвижване за коли сред президентството и Археологическия музей.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР