Граждански протест блокира в събота международния път Е-79 на входа

...
Граждански протест блокира в събота международния път Е-79 на входа
Коментари Харесай

Хора от Северозапада протестираха за магистрала Видин-София

Граждански митинг блокира в събота интернационалния път Е-79 на входа на Видин.

Организаторите от гражданско обединяване " Еднинни за смяна " упорстват за създаване на автомагистрала от София до Видин и тунел под прохода Петрохан.

Протестиращите жители от Видин и Берковица желаят до седмица държавното управление да вземе решение за начало на процедурите, в противоположен случай ще упорстват да спре прекосяването на тежкотоварни коли по “Дунав мост-2 “.

Трафикът по Е79 до ”Дунав мост 2” е призрачен поради преминаващите доста тежкотоварни коли. Катастрофите са чести и постоянно разрушават парцелите на хората в региона.

Трафикът минава и през обитаеми места, където постоянно пътят е стеснен, с остри завои и стръмни наклони. При значителни снеговалежи и заледявания придвижването се лимитира.

Протестиращите оставиха колите си на входа на Видин и шествие потегли към бензиностанция на интернационалния път, където ще спрат, с цел да разгласят настояванията си.

Председателят на Управителния съвет на Агенция " Пътна инфраструктура " Дончо Атанасов съобщи по-рано, че четирилентов път сред София-Видин ще има. По думите му през тази година би трябвало да приключат процедурите и избрани изпълнителите. Вече е предоставено и предпроектно изследване за тунел през прохода Петрохан, който ще съкрати пътуването от областите в Северозападна България към столицата.

Строителството ще се реализира на стадии, като първите построени прави ще са Видин – Ружинци и Мездра – Ботевград.

Що се отнася до тунела под Петрохан – в ход са предпроектни изследвания.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР